Nyári egészség, biztonságos napolaj!

nyárNe feledkezz meg a nyári bőrápolásról és fényvédelemről, melyre hívd fel a családtagjaid és barátaid figyelmét is! Számos olyan kültéri rendezvény adódhat ahol nem tudunk elbújni a nap károsan égető sugarai elöl. Lehet gyereknap, sportrendezvény, fesztivál, víz közeli események ahol nem elég a fejünkre húzni egy baseball sapkát vagy kalapot. Ha tehetjük vigyünk magunkkal napernyőt vagy törölközőt, kisebb lepedőt amit bármikor vállunkra teríthetünk vizesen még hűsítő is..

A szexi trikó és sort alól kikandikáló bőrfelületek számos lehetőséget adnak az UV sugarak káros támadásainak. Már a tavasz első halvány napsugarai ellen is érdemes alacsony faktorú napozó krémeket használni majd a faktorszámokat fokozatosan növelni a tomboló nyár végezetéig. Készülj a nyárra megfelelő fényvédő szerekkel, melyek manapság már vitaminos összetevőik révén is közkedveltek és többségük vízálló tulajdonságú. Ez igaz számos dekorkozmetikumra is. Patikákban és parfümériákban kaphatunk külön arcra és különösen érzékeny bőrfelületekre használatos kozmetikumokat, napozó szereket, melyeket ma már elérhető áron beszerezhetünk. Gyakran vezetés közben is leég a karunk, nyakunk mivel letekert ablakkal élvezhetjük a nyár frissítő szellőit.

,,A szabadság veszélyekkel is járhat,,

Az évek múlásával megjelenő pigment foltok, elszíneződések, bőrérzékenység, nap allergia kialakulása árulkodik arról, hogy átsuhantak gondolataink ezen igen fontos információk felett. A kialakult bőrbetegségek sokszor visszafordíthatatlanok, bár szakember segítségével és a megfelelő kezeléssel enyhíthetők a tünetek. Könnyebb megelőzni a problémát és a nyaralásunk is gondtalanul telik, ha nem az égési sérüléseinket kezelgetjük már a vakáció első napjaiban.

Az UV sugárzás erősségéről és veszélyességéről folyamatosan tájékoztatnak minket a médiában, interneten és rádióban elhangzott felhívások és az okos telefonok előrejelzései.

Külföldön vagy itthon pihenőknek is érdemes az előrejelzéseket komolyan venni  a gondtalan nyaralás érdekében.

Végül de nem utolsó sorban figyeljünk oda a fokozott folyadék bevitelre, mely gyermekeinknél és házi kedvenceinknél is elengedhetetlen gondoskodást igényel!

Délelőtt 11 órától délután 16 óráig a napozás egyáltalán nem ajánlott! SENKINEK! Sajnos ezen időszak kitolódott egy órával az előző évekhez képest, de a szakemberek tanácsát érdemes  megfogadni és betartani saját és szeretteink egészségének érdekében.

MegosztásShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on TumblrShare on Facebook
Kategória: Blog | A közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.