Ragyogó szemek karikák helyett avagy a szem körüli karikák eltüntetése sminkkel

barna_szem_rozsaszinHa fáradtabban keltél és meglátszanak szemeiden a stresszes napok jelei, netán sötét karikák árulkodnak pár kialvatlan éjszakáról, akkor feltétlenül olvasd el ezt a cikket! Mivel csodák nincsenek pillanatok alatt, sminkeléssel fogod tudni a leghatásosabban eltüntetni a fáradtság jeleit. Olvasd el figyelmesen a blogot akár többször is. Ezt a technikát minden nap alkalmazhatod, minden körülmények között ragyogó tekinteted lesz.

1. Először is frissítsd fel arcodat  hideg vizes arcmosással és egy lágy bőrtisztító tonikkal (pl: Garnier micellás víz érzékeny bőrre, nem kell lemosni)

2. Csipkedd meg arcbőröd, hogy a vérkeringés minél élénkebb legyen a hidratáló krém felviteléhez.

3. Használj nem zsíros, inkább vizes bázisú nyugtató hidratáló krémet.

4. Tipp! A szemcsepp segíthet a szem pirosságának enyhítésében. Eltűnnek a kis piros erecskék a szem fehérjéről csillogóbbá válik a tekintet. Alapozás előtt használd, mert a könnycseppek lemoshatják a már lealapozott, korrektorozott felületet.

4. Korrektorozással kezdj. Ha nagyon sötét szem alatti karikáid vannak rózsaszínes, bézses árnyalatú korrektort használj. Ez tompítja a lilás barnás árnyalatot. Korrektort bőr pirosságra, pattanásokra is használhatsz ebben az esetben zöld árnyalatúval fedd le a  foltokat.

5. Alapozás. Bőr színednek és bőrtípusodnak megfelelő alapozót használj. Homloktól lefelé haladva, orrnyeregnél kifelé és lefelé az áll csont alatt eldolgozva. Szemhéjadat is alapozd le egy árnyalattal világosabb szemalapozóval.

6. Szem festése. Semmiképp se használj barnás vagy földszín árnyalatokat teljes szemhéjon ezek a színek eleve fáradtabbá tehetik a tekintetet. A pirosba pinkbe áthajló vagy narancsos árnyalatok síróssá teszik a szemet ezeket is kerüld. Ami ebben az esetben jól fog jönni azok a halvány barackos, rózsás árnyalatok ahogy a képen is látod. Világosabb színnel kezdj teljes szemhéjon, majd közép erős színnel a külső szemzug részen árnyékolj. Felső szemkontúr megengedett szemformához igazítva. Alsó szemhéj vízvonalát fehér szemceruzával húzd ki élénkíteni fogja a tekintetedet. A ragyogóbb hatás érdekében szatén fényű szemhéjpúdereket használj. Spirálozás csak a felső szempilla soron legyen, alsó szempillákról lepereghet és megint eléred vele a fáradt szem hatást.

7. Púderezés. Alapozó színével megegyező akár enyhén csillámos púdert is használhatsz, ha az alkalom és a kedved megengedi. Ezzel fixálod a sminket.

8. Pirosítás. Pirosító színnek üde barackos rózsás színt válassz az arccsontodra vidd fel halványan teljesen a hajtőig eldolgozva.

9. Ajak. Ajkaidra természetes színű és árnyalatú szájfényt vagy ajakápolót használj, melyet nap közben könnyen tudsz korrigálni.

10. Fésüld át , igazítsd meg a szemöldöködet és csodálkozz rá, hogy milyen egyszerűen ki tudod magadból hozni  a maximumot!

 

MegosztásShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on TumblrShare on Facebook
Kategória: Blog | A közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.